A szolgáltatások nyújtásához, a reklámok megszemélyesítéséhez, és a látogatottság felméréséhez ez a weboldal sütiket használ.
A honlap használatával ezzel Ön egyetért.

További információ Megértettem

Adatkezelési tájékoztató

2018.08.01

A PackWay s.r.o. (a továbbiakban Packway) értékeli internetes oldalai és látogatóinak bizalmát, ezért különös figyelmet fordít arra, és a legmagasabb biztonsági szabványokat alkalmazza arra vonatkozóan, hogy elkerülje és kizárja az Önök személyes adatainak jogosulatlan használatát és az azokkal való visszaélést. 

A dokumentum célja, hogy megismertesse a látogatót a személyes adatai kezelésével, valamint az adatkezelés céljával, az adatkezelés terjedelmével és a személyes adatok kezelésének időtartamával. A PackWay a honlapján utal erre a dokumentumra. Ha a látogató bármilyen tevékenységénél adatkezelésre kerül sor, az adatkezelés mindig egy meghatározott célt követ. 

 

1.     Adatkezelő

A személyes adatok kezelője a PackWay s.r.o., statisztikai számjele: 25629662, székhelye: Dělnická 390, Pardubičky, 533 01 Pardubice, szállítási száma: 532 36, bejegyezték a Hradec Kralové-i Kerületi Bíróság által vezetett üzleti nyilvántartásban, C szakasz, 13638 szám alatt ( a továbbiakban: "PackWay"). 

A direkt marketing céloknál kérésre - Különleges ajánlatok - több az adatkezelő érintett abból a célból, hogy a Packway ügyfelei különböző érdekes ajánlatokat kaphassanak, nem csak a PackWay kínálatából, hanem a Packway más, igényes partnereitől is. A Packway partnerei kizárólag az ügyfelek személyes hozzájárulását követően válnak adatkezelővé. A Packway az ügyfeleinek címét nem adja ki és nem továbbítja közvetlenül üzleti partnereinek, hanem saját rendszerén belül juttat el ajánlatokat a saját ügyfeleinek, akik önálló döntésük alapján válhatnak ezt követően a Packway partnereinek ügyfelévé is.  

A PackWay-el együtt a további adatkezelőkről lehet szó: 

  • Sieh An! Handelgesellschaft mbH

Cégjegyzékszáma: DE 188066362

Székhelye: Németország

E-mail: julia.stoeckl@witt-gruppe.eu  

 

  • ATLASFORMEN sas.

Cégjegyzékszáma: FR 47449149038

Székhelye: Franciaország

E-mail: mayllon@atlasformen.com    

 

2.    A személyes adatok kezelésének célja

A érintett személyes adatai a következő céllal kerülnek kezelésre, de minden érintettnél csak  azzal a céllal, amelynél  az adatkezelésnek érvényes jogalapja van.  

2.1.  Nyereményjátékok

Marketingesemények, illetve nyereményjátékok direkt marketingtevékenységeket jelentenek a PackWay megismertetésére, ideértve különösen az információk küldését a PackWay ajánlatairól és nyereményjátékok szervezését. Minden egyes marketing tevékenység lényegét a hozzá tartozó játékszabályokban részletesen ismertetjük, azzal, hogy a személyes adatok kezelésének célja egy adott marketing tevékenység végrehajtása, ami magába foglalja a vásárlóknak az akció adatbázisába való felvételét, a nyereményjáték szervezését és kiértékelését, a kapcsolódó információk megküldését minden eszközzel, beleértve az elektronikus kommunikációs eszközök használatát is az Információs rendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi, CXII. tv. (röviden Info tv.) alapján. Az adatkezelés jogalapja az érintett kifejezett és előzetes hozzájárulása. 

2.2.   A szerződés teljesítése (megrendelés)

Az érintett megrendelésének végrehajtása érdekében a PackWay a személyes adatokat úgy kezeli, hogy megfelelően teljesítse a megkötött szerződést. A cél magában foglalja a megrendelés teljesítését, az áru átadását, az esetleges későbbi panasztételi eljárást, a garancia érvényesítését vagy az érintett által igényelt egyéb követeléseket, illetve PackWay követeléseinak behajtását. Az adatkezelés jogalapja a megkötött vásárlási szerződés. 

2.3.   Az ügyfelek irányában folytatott direkt marketing tevékenység

A Packway kezeli a személyes adatokat az újdonságokról szóló információk ügyfelekhez történő eljuttatása céljából, illetve a kereskedelmi üzenetek minden lehető módon, illetve lehetséges csatornán történő eljuttatása céljából saját hasonló termékeik és szolgáltatásaik felkínálásával, beleértve a kereskedelmi közlemény elektronikus eszközökkel történő elküldésének lehetőségét is, az Információs rendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi, CXII. tv. szerinti kivételekkel, beleértve az ügyfeleknek küldött születésnapi üdvözleteket is. Az érintett tudomásul veszi, hogy ebből a célból egyszerű szegmentálásra kerülhet sor (annak érdekében, hogy az előző tevékenység szerint releváns elektronikus ajánlatot kaphasson). Az adatkezelés jogalapja ebből a célból a PackWay jogos érdekeltsége. 

2.4.   Direkt marketing tevékenység külön kérelem alapján - különleges ajánlatok

Ha az érintett ezt kéri, és önként bejelöli a megfelelő mezőt, a PackWay a személyes adatokat kezeli direkt marketing célzattal a PackWay újdonságairól és akcióiról szóló, és más válogatott információk küldése formájában. Ez a cél magában foglalja a direkt marketingre vonatkozó adatbázisba való besorolást az érintett kérése alapján, katalógusok, hírlevelek, születésnapi üdvözletek, levelek, szórólapok, illetve kereskedelmi közlemények küldését minden lehetséges módon, beleértve az elektronikus eszközökkel történő elküldés lehetőségét is, mindezt a PackWay társaságainak termékajánlatával. Az érintett tudomásul veszi, hogy ebből a célból szegmentálásra és profilalkotásra kerül sor, amelyhez a megfelelő kommunikáció kiválasztása céljából  az érintett személyi adatait használják fel, pl. életkor, korábbi aktivitás (vásárlás, akciókon való részvétel). Az adatkezelés jogalapja az érintett kifejezett és előzetes hozzájárulása. 

2.5.   Felhasználói fiók (regisztráció)

Ha az érintett kéri, vagy ha az internetes áruházban maga regisztrál, a személyes adatait a PackWay kezeli a felhasználói fiók kezelése céljából. A felhasználói fiók kezelési szabályai a következők. A fiók tartalmazza a rendelési előzményeket, a kereskedelmi közlemények küldését, beleértve az elektronikus eszközöket is, az elfelejtett kosár értesítést, az előre kitöltött kosár funkciót. Az érintett tudomásul veszi, hogy ebből a célból egyszerű szegmentálásra kerülhet sor (annak érdekében, hogy az előző tevékenység szerint releváns elektronikus ajánlatot kaphasson). Az adatkezelés jogalapja az érintett kifejezett és előzetes hozzájárulása.  

2.6.   Elfelejtett kosár

Ha az érintett kitölti az e-mailt, de technikai vagy egyéb okok miatt nem fejezi be a megrendelést, akkor a be nem fejezett megrendelést a Packway e-mailben elküldi neki kitöltésre. Az adatkezelés jogalapja az érintett kifejezett és előzetes hozzájárulása ehhez a funkcióhoz, valamint az e-mail cím megadása ebből a célból. 

2.7.    Kérdések (call center, elektronikus formanyomtatvány)

Ha az érintett kérdést tesz fel a call centeren vagy az elektronikus formanyomtatványon keresztül, a PackWay kezeli a személyes adatait az ilyen kérdések kezelése céljából. Az adatkezelés jogalapja a kifejezett és előzetes hozzájárulás. 

2.8.    A PackWay jogainak védelme

Ha  az adatkezelés a fenti célok bármelyike miatt történik, akkor a PackWay kezeli a szükséges, vonatkozó dokumentációkat is, az érintett vagy harmadik felek követelései elleni védelem céljából, a saját követeléseinek behajtása céljából, saját védelmére a felügyeleti hatóság ellenőrzési eljárásai során, azaz a PackWay jogainak és érdekeinek védelmében.Az adatkezelés jogalapja a PackWay jogos érdeke. 

 

3.    A személyes adatok kategóriái

Az érintett személyes adatai csak a célnak megfelelő mértékben kerülnek kezelésre. 

3.1.   Nyereményjátékok

Marketing akciók céljaira a személyes adatok kezelése a következő mértékben történik: azonosító adatok (név, vezetéknév, titulus, megszólítás, születési idő, nem), elérhetőségek (cím, e-mail cím, telefonszám), pályázati hozzájárulás és részvételi adatok. Ezen kívül a nyerteseknél még a következők: adatok a nyereményről, adatok a nyeremény átadásáról és feljegyzések a nyereményjátékról. 

3.2.   A szerződés teljesítése (megrendelés)

A megrendelés és a szerződés teljesítéséhez a Packway a következő személyes adatokat kezeli: azonosító adatok (név, vezetéknév, születési idő, nem), elérhetőségek (cím, telefon, e-mail cím), a megvásárolt termékek adatai, beleértve az árat, adatok a reklamációról és az egyéb jogok gyakorlásáról, a fizetési adatok és az ügyfél azonosítószáma. 

3.3.    Az ügyfelek irányában folytatott direkt marketing tevékenység

Az ügyfelek irányában folytatott direkt marketing tevékenység céljából a Packway a következő személyes adatokat  kezeli: azonosító adatok (név, vezetéknév, titulus, megszólítás, születési idő, nem), elérhetőségek (cím, e-mail cím, telefonszám) adatok az érintett aktivitásáról (ügyfélszám, adatok a megvásárolt termékekről, vásárlási preferenciák, adatok a reklamációról  és a visszafizetésről, méretadatok, adatok a vásárlási árkategóriákról, adatok a vásárolt termékek típusáról, a webhely használatáról), egyéb adatok (cookie-k és hasonló eszközök által észlelt adatok - a hírlevelek nyitása, kijelentkezés, preferenciák, megtekintés, érdeklődés, befejezetlen vásárlások, közösségi médiás aktivitás, nyereményjátékokban való részvétel), a kiválasztott fizetési mód és a szállítási mód adatai. 

3.4.   Direkt marketing külön kérelem alapján - Különleges ajánlatok

A külön kérelem alapján folytatott direkt marketing tevékenységek kapcsán a Packway a következő személyes adatokat kezeli: azonosító adatok, kapcsolattartó adatok, vásárolt termékekre vonatkozó adatok, az érintett tevékenységi adatai (ügyfélszám, megvásárolt termékek adatai, vásárlási preferenciák, adatok a reklamációról  és a visszafizetésről, méretadatok, adatok a vásárlási árkategóriákról, adatok a vásárolt termékek típusáról, a webhely használatáról), egyéb adatok (a cookie-k és hasonló eszközök által észlelt adatok - hírlevelek nyitása, kijelentkezés, preferenciák, megtekintés, érdeklődés, befejezetlen vásárlások, közösségi médiás aktivitás, nyereményjátékokban való részvétel) a kiválasztott fizetési mód és a szállítási mód adatai. 

3.5.   Felhasználói fiók (regisztráció)

Az Ön személyes adatait a Packway a regisztrációs űrlapon szereplő adatok mértékében kezeli. Az e körben  kötelezően kezelt adatok: telefonszám, e-mail cím, név, vezetéknév, cím, házszám, város és irányítószám; nem kötelező adatok: születési dátum, ügyfélszám, cégnév, statisztikai számjel és cégjegyzékszám. Továbbá kezelésre kerülnek a rendelési előzmények, az érintett tevékenységi adatai (ügyfélszám, megvásárolt áruk adatai, vásárlási preferenciák, adatok a reklamációról  és a visszafizetésről, méretadatok, adatok a vásárlási árkategóriákról, adatok a vásárolt áruk típusáról, a webhely használatáról), további adatok (a cookie-k és hasonló eszközök által észlelt adatok - hírlevelek nyitása, kijelentkezés, preferenciák, megtekintés, érdeklődés, befejezetlen vásárlások, közösségi médiás aktivitás, nyereményjátékokban való részvétel, katalógus igénylések) a kiválasztott fizetési mód és a szállítási mód adatai. 

3.6.  Elfelejtett kosár

Az Ön személyes adatait a Packway kezeli: e-mail cím, név, vezetéknév, a megrendelt termék (fajta, termékszám, ár, méret, szín), rendelési azonosító, a kosár tartalma és létrehozásának dátuma, ügyfélszám. 

3.7.  Kérdések (call center, elektronikus formanyomtatvány)

Az Ön személyes adatait a Packway kezeli: név, vezetéknév, kérdés, e-mail cím, telefonszám, cím. A call center esetében a telefonbeszélgetést rögzítik, és 1,5 évig tárolják a PackWay jogos érdekeinek okán, minőségbiztosítási okokból, fogyasztóvédelmi okokból, illetve a szolgáltatásaik javítása érdekében. 

3.8.  A PackWay jogainak védelme

A Packway jogainak védelme érdekében a Packway a személyes adatokat a dokumentációhoz szükséges mértékben kezeli. 

 

4.    Az adatkezelés időtartama

Az Ön személyes adatait A Packway az adott célhoz szigorúan szükséges ideig kezeli. Részletezés alább. 

4.1.   Marketing akciók (nyereményjátékok)

Az Ön személyes adatait A Packway a marketing esemény ideje alatt kezeli, azaz határozatlan időtartamra az Ön hozzájárulásának visszavonásáig. 

4.2.   A szerződés teljesítése (megrendelés)

Az Ön személyes adatait A Packway a megrendelés teljesítéséig, az áru kézbesítéséig, majd adott esetben a panasztételi eljárás igénybevételéig, addig az ideig, amíg a vevő vagy az eladó követelése igényelhető, azaz legfeljebb két évig kezeli, ez az az időtartam, amely alatt a követelések gyakorolhatók. A kétéves időszak letelte után csak az adójogszabályok szerinti jogi kötelezettség alapján őrzik meg az adózási dokumentumokat és a kapcsolódó dokumentumokat (számlák a számviteli törvény rendelkezései alapján 7 évig). 

4.3.  Az ügyfelek irányában folytatott direkt marketing tevékenység

Az érintett személyes adatait a PackWay jogos érdekei fennállásának időtartama alatt kezeli, azaz határozatlan időre, addig, amíg az érintett részéről a direkt marketing ellen nem érkezik kifogás, ami alapján a PackWay az adatkezelést befejezi. 

4.4.  Direkt marketing külön kérelem alapján - különleges ajánlatok

A PackWay az érintett személyes adatait a hozzájárulásnak az érintett részéről való visszavonásáig kezeli. 

4.5.  Felhasználói fiók (regisztráció)

A PackWay a regisztráció során megadott személyes adatokat a felhasználói fiók megléte során kezeli, amíg azt az itt felsorolt szabályok szerint a létrehozója nem törli azt. 

4.6.   Elfelejtett kosár

A PackWay az adatokat csak két hétig, illetve a hozzájárulás visszavonásáig tárolja. 

4.7.  Kérdések (call center, elektronikus formanyomtatvány)

A PackWay ebből a célból a személyes adatokat a kommunikáció és a kérdés megfelelő kezelése érdekében, illetve fogyasztóvédelmi okokból legfeljebb 2 évig kezeli, illetve tárolja. 

4.8.  A PackWay jogainak védelme

A személyes adatokat a Packway mindaddig kezeli, amíg az a PackWay jogainak és törvényes érdekeinek védelmében az szükséges. A személyes adatokat a Packway korlátozott mértékben kezeli mindaddig, amíg a felügyeleti hatóságok vizsgálata végrehajtható, azaz legfeljebb két évig.  

 

5.    A hozzájárulás visszavonása

Az érintett által a PackWay-nek adott hozzájárulás bármikor visszavonható e-mailben az info@modino.hu címen, vagy a Packway, Dělnická 390, 532 36 Pardubice címen, illetve a MODINO, Csomagkuldo.hu, Budapest 1164, Teve u. 60. címen.

Az üzleti üzenetek fogadása szintén minden egyes "hírlevélben" letiltható. 

Ha olyan adatkezelési hozzájárulás kerül visszavonásra, amelyet több adatkezelő végez egymás mellett, az érintett jogosult minden adatkezelőnél visszavonni a hozzájárulást külön-külön az egyes adatkezelők elérhetőségein, vagy az összes adatkezelőnél visszavonni bármelyik adatkezelő elérhetőségein. Hasonlóképpen járhat el az érintett más jogok, kifogások vagy kérelmek gyakorlásánál is.     

 

6.    Címzettek és adatfeldolgozók

A személyes adatokat a Packway nem továbbítja harmadik személynek, kivéve az 1. pontban említett nem közvetlen adattovábbítást a felsorolt partnerek anyagainak továbbítása által saját rendszerén belül.A PackWay a személyes adatok feldolgozására feldolgozókat vesz igénybe a következő szállítók formájában: marketingvállalatok, könyvelő cégek, könyvvizsgáló cégek, jogi szolgáltatásokat nyújtó társaságok, emberi erőforrás- és oktatási vállalatok, informatikai szolgáltató cégek, internetes marketingvállalatok, fejlesztéssel, értékesítéssel, marketing rendszerek szervizelésével foglalkozó társaságok, vállalati fejlesztési és kivitelező cégek, a webes és mobil alkalmazások fejlesztésével foglalkozó vállalatok és az online kommunikációra szánt szoftver engedélyeket nyújtó társaságok. 

 

7.    A kifogások, panaszok és az adat feldolgozás megszüntetésére irányuló kérelmek alkalmazása

Az érintett kérelmeit, kifogásait és panaszait a személyes adatok kezelésével kapcsolatban e-mailben a info@modino.hu címre nyújthatja be, vagy elküldheti írásban a Packway, Dělnická 390, 532 36 Pardubice címre, vagy a MODINO, Csomagkuldo.hu, Budapest 1164, Teve u. 60. címre. 

Az érintettnek jogában áll panaszt benyújtani az adatainak kezelésével kapcsolatban felügyeleti hatósághoz. A személyes adatok kezelésével foglalkozó felügyelő hatóság a  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), elérhetősége: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; www.naih.hu; tel: +36 1 391 1400    

 

9.     Cookie-k

A PackWay a szolgáltatások nyújtásához, a reklámok személyre szabásához és a látogatottság elemzéséhez cookie-kat használ. 

A cookie-k kicsi szöveges fájlok, amelyeket számítógépen vagy más internet-hozzáférési eszközön tárolnak. 

Az általánosan használt internetes böngészők lehetővé teszik a cookie-k letiltását a beállításokban. A letiltás után meg kell nézni a böngésző súgóját, és követni kell a súgó utasításait. 

A legtöbb internetes böngésző lehetővé teszi, hogy a legtöbb cookie-típust a böngészőbeállítások segítségével ellenőrizhesse. Az érintett beállíthatja a böngészőt úgy, hogy az tájékoztassa őt a cookie-k fogadásáról, és eldöntheti, hogy a cookie-k használatát engedélyezi vagy nem. 

A böngésző beállításaiban az érintett letilthatja a cookie-kat. Ha letiltja a cookie-kat, előfordulhat, hogy nem tudja használni az internetes böngésző és a weboldalak összes funkcióját. 

A már tárolt cookie-k az érintett fokozatosan törölheti a számítógépéről. 

A cookie-k törlésével, letiltásával vagy fokozatos blokkolásával kapcsolatos részletes információk a böngésző használati útmutatójában találhatók. 

A cookie-kkal kapcsolatos további információk és a kikapcsolás módjával kapcsolatos információk itt is találhatók: http://www.youronlinechoices.com/hu/.  

 

10.   Az érintett jogaival kapcsolatos tudnivalók 

A hozzáférési jog, Az átlátható információk, a kommunikáció és az adatok érintettjének jogait gyakorló eljárások 

Az adatkezelő megteszi a megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy egyszerűen, átláthatóan, érthetően és könnyen hozzáférhető módon biztosítsa az érintett számára az összes információt, egyértelmű és egyszerű nyelvhasználattal (pl. a személyes adatok kezelőjéről és ezen adatkezelés menetéről) és minden információt eljuttat hozzá  az adatkezelésről. Az adatkezelő írásban vagy egyéb módon (például elektronikus formában) biztosítja az információt. Feltéve, hogy az Ön személyazonosságát más módon bizonyították, Önnek joga van ezen információk szóbeli hozzáféréséhez is. 

Az adatkezelő nem tagadhatja meg érintettek jogainak gyakorlására vonatkozó kérését (különösen a hozzáférési jogot), kivéve, ha bizonyítani tudja, hogy nem tudja azonosítani az érintett személy azonosságát, amelyhez az adatok kapcsolódnak. 

Az érintettnek jogában áll kérelmet benyújtani az adatkezelőhöz a meghozott intézkedésekről, indokolatlan késedelem nélkül, és minden esetben a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül. Ezt a határidőt szükség esetén további két hónappal meghosszabbíthatják, figyelembe véve a kérelmek összetettségét és számát. Az adatkezelő a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül értesíti az érintett a meghosszabbításról, valamint a halasztás okairól. Ha az érintett elektronikus formában nyújtotta be kérelmet, akkor az információt elektronikus formában kell neki elküldeni, amennyiben ez lehetséges, és ha ő másképp nem rendelkezik.

Ha az adatkezelő elmulasztja az érintett által kért intézkedések meghozatalát, erről haladéktalanul és legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül értesíti az érintett a cselekvés elmulasztása okáról, valamint a panasz benyújtásának lehetőségéről a felügyelő hatóságnál, és jogi védelem kérésének lehetőségéről. 

Az adatkezelő tájékoztatja az érintett arról, hogy minden ilyen információt, kommunikációt és cselekvést ingyen nyújtanak neki. Ha a kérelmeket nyilvánvalóan megalapozatlannak vagy nem megfelelőnek ítélik meg, és különösen akkor, ha ismétlődnek, az adatkezelő az alábbiakat teheti:

a) ésszerű díjat szabhat ki, figyelembe véve a szükséges információk vagy kommunikáció biztosításához kapcsolódó adminisztratív költségeket vagy a szükséges lépéseket; vagy

b) megtagadhatja a kérelem teljesítését. 

A kérelem nyilvánvaló megalapozatlanságát vagy helytelenségét az adatkezelő igazolja. Ha az adatkezelőnek megalapozott kétségei vannak a kérelmet benyújtó természetes személy személyazonosságával kapcsolatban, kérheti az érintett személyazonosságának megerősítéséhez szükséges további információk megadását. 

Az érintettnek átadandó információkat szabványosított ikonokkal lehet kiegészíteni annak érdekében, hogy a tervezett adatkezelés könnyen átlátható, érthető és áttekinthető legyen. Ha az ikonok elektronikus formában kerülnek bemutatásra, azoknak gépileg olvashatónak kell lenniük. 

Az érintettnek jogában áll, hogy az adatkezelőtől megerősítést nyerjen arról, hogy az őt érintő személyes adatokat kezelik vagy sem, és ha igen, joga van ezekhez a személyes adatokhoz és a következő információkhoz való hozzáféréshez:

a)  az adatkezelés céljai;

b) az érintett személyes adatok kategóriái;

c) azok a címzettek vagy a címzettek kategóriái, akiknek az érintett személyes adatait a rendelkezésre bocsátották vagy bocsátják, különösen a harmadik országbeli címzettek vagy nemzetközi szervezetek címzettjei;

d) a tervezett időszak, amelyre a személyes adatokat tárolják, vagy ha ez nem lehetséges meghatározni, akkor az említett időszak meghatározására használt kritériumok;

e) az érintett követelheti az adatkezelőtől a személyes adatainak a kijavítását vagy törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, vagy kifogást emelhet a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban;

f) az érintett panasz nyújthat be a felügyeleti hatósághoz;

g) a személyes adatok forrását érintő valamennyi rendelkezésre álló információ, ha az nem az érintettől származik;

h)  az érintett tájékoztatása arról, hogy automatizált döntéshozatalra kerül sor, beleértve a profilalkotást is, és legalábbis ezekben az esetekben értelmes tájékoztatás, amelyek az alkalmazott eljárást, valamint az ilyen adatkezelés jelentőségét és a feltehető következményeit közlik az érintettel. 

A kijavításhoz való jog

Az érintettnek jogában áll a rá vonatkozó pontatlan személyes adatok kijavíttatása indokolatlan késedelem nélkül. Figyelembe véve az adatkezelés céljait, joga van hiányos személyes adatok kiegészítéséhez, beleértve egy további nyilatkozattételt is. 

Törlési jog ("elfelejtetté válás joga")

Az érintettnek jogában áll, hogy az adatkezelő a vele kapcsolatos személyes adatokat törölje indokolatlan késedelem nélkül, és az adatkezelő köteles a személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölni, ha az alábbi okok egyike megvalósul:

a) az adott személyes adatokra többé már nincs szükség azokhoz a célokhoz, amelyek miatt begyűjtötték vagy kezelték őket;

b) az érintett visszavonja  az adatkezelés alapjául szolgáló hozzájárulást, és  az adatkezelésre nincs további jogi indok;

c) az érintett kifogást emel  az adatkezelés ellen (a lentebb említett "kifogásemelés joga" alapján) és  az adatkezelésnek már nincs megalapozott indoka;

d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

e) a személyes adatokat törölni kell, hogy betartsák az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban megállapított jogi kötelezettséget;

f) a személyi adatokat az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások nyújtásával összefüggésben gyűjtötték be 16 év alatti személy esetében, akinél az érvényes jogszabályi rendelkezés alapján  az adatkezeléshez a szülői felelősséget gyakorló személynek a beleegyezését kell adnia.  

Az adatkezelés korlátozásának joga

Az érintettnek jogában áll, hogy az adatkezelő korlátozza  az adatkezelést az alábbi esetek bármelyikében:

a) ha Ön tagadja a személyes adatok pontosságát, addig az ideig, amíg az adatkezelő ellenőrizni tudja személyes adatainak pontosságát;

b)  ha az adatkezelés jogellenes, és az érintett elutasítja a személyes adatok törlését, és ehelyett korlátozza használatukat;

c) az adatkezelő már nem igényli a személyes adatokat, de  az érintett a jogi követelések meghatározására, érvényesítésére vagy védelmére kéri ezeket;

d) amennyiben az érintett kifogást emelt  az adatkezelés ellen, addig, amíg megállapítást nyer, hogy az adatkezelő legitim okai meghaladják-e az érintett jogos indokait.  

A személyes adatok kijavítására vagy törlésére vonatkozó értesítési kötelezettség vagy  az adatkezelés korlátozása

Az adatkezelő értesíti az egyes címzetteket, akik neki személyes adataikat rendelkezésre bocsátották, a személyes adatok korrekciójáról vagy törléséről vagy  az adatkezelés korlátozásáról, kivéve azokat az eseteket, amelyekben ez lehetetlennek bizonyult vagy ésszerűtlen erőfeszítést igényel. A rendszergazda előzetes kérésre értesíti a Packway-t ezekről a címzettekről. 

Adatátviteli jog

Az érintettnek jogában áll, hogy a vele kapcsolatos személyes adatokat, amelyet strukturált, általánosan használt és gépileg olvasható formában szolgáltatott az adatkezelőnek, megszerezze, és jogában áll, hogy ezeket az adatokat továbbadhatja egy másik adatkezelőnek anélkül, hogy ebben az az adatkezelő, akinek a személyes adatait korábban megadta, ebben akadályozná vagy korlátozná. 

A kifogásemelés joga

A saját helyzetével kapcsolatos konkrét okokból  az érintett bármikor kifogásolhatja a rá vonatkozó személyes adatok kezelését.Ha az érintett kifogást emel a direkt marketing célokra történő adatkezelés ellen, a személyes adatait ilyen céllal a továbbiakban tilos kezelni. 

Automatizált egyéni döntéshozatal, beleértve a profilalkotást isAz érintettnek jogában áll, hogy ne képezze tárgyát az automatizált adatkezelésen alapuló döntéseknek, beleértve a profilalkotást is, amely joghatással bír számára, vagy hasonló módon jelentős hatást gyakorol rá. 

 

11. Fogalom meghatározások

A dokumentumban szereplő kifejezések jelentése a következő fogalom meghatározásoknak felel meg: 

A személyes adatok a meghatározott vagy meghatározható adatérintettre vonatkozó információk.

Az érintett meghatározottnak vagy meghatározhatónak tekinthető, ha az érintett közvetlenül vagy közvetve azonosítható különösen a fizikai, élettani, pszichológiai, gazdasági, kulturális vagy társadalmi identitására vonatkozó szám, kód vagy egy vagy több elem alapján; például személyes adat egy e-mail cím, egy mobiltelefon szám, és személyes adat lehet szintén a vásárlási preferenciáról szóló adat a vezetéknévvel együtt. Az érintett olyan természetes személy, akinek személyes adatait ezen feltételek mellett kezelik. 

A személyes adatok különleges kategóriája az érintett faji vagy etnikai származása, politikai véleménye, szakszervezeti tagsága, vallási vagy filozófiai meggyőződése, egészségi állapota, vagy szexuális orientációja. Az adatkezelő soha nem igényel a személyes adatok különleges kategóriájába tartozó adatokat.  

A személyes adatok kezelése olyan művelet vagy működési rendszer, amelyet az adatkezelő a személyes adatokkal automatizált módon vagy más eszközökkel végez szisztematikusan.  

A személyes adatok kezelése különösen a személyes adatok begyűjtését, az információs médiumokon való tárolását, hozzáférhetővé tételét, módosítását vagy megváltoztatását, keresését, felhasználását, cégen belüli esetleges továbbítását, terjesztését, közzétételét, tárolását, cseréjét, válogatását vagy kombinálását, blokkolását és felszámolását jelenti; a személyes adatok gyűjtése olyan szisztematikus eljárás vagy eljáráscsomag, amelynek célja személyes adatok megszerzése  és a későbbi, az adatközlő eszközön történő azonnali vagy utólagos feldolgozás céljából történő tárolás;

A személyes adatok megőrzése az adatok olyan formában való megőrzése, amely lehetővé teszi a további feldolgozást; a személyes adatok blokkolása olyan művelet vagy műveletek csoportja, amely korlátozza a személyes adatok meghatározott időre történő feldolgozásának módját vagy eszközeit, a szükséges beavatkozások kivételével; a személyes adatok megsemmisítése a hordozó fizikai megsemmisítését, fizikai törlését vagy a további feldolgozásból való végleges kizárását jelenti. Az adatkezelő minden olyan személy, aki meghatározza a személyes adatok kezelésének célját és eszközeit, végzi a folyamatokat, és felelős értük. Az adatkezelő megbízhat a személyes adatok feldolgozásával más feldolgozót. A feldolgozás célja alatt azt értjük, hogy az adatkezelő milyen célra dolgozza fel a személyes adatokat. A mérték alatt konkrét személyes adatokat értünk, amelyekre a feldolgozáshoz szükségünk van, például név és vezetéknév. A feldolgozó természetes vagy jogi személy, hatóság, ügynökség vagy más szervezet, amely az adatkezelő számára a személyes adatokat feldolgozza.  

Bejelentkezés
Feliratkozok
Elfelejtettem a jelszavamat
Elfelejtettem a jelszavamat